Om oss

Vi tror att du hittat hit för att du älskar katter, precis som vi gör. Kanske är du på väg att skaffa katt för första gången och behöver lite råd och tips. Då har du kommit helt rätt. Även du som redan har en katt, men är ute efter inspiration, kommer att hitta vad du söker här.

Katten är vårt vanligaste och mest älskade husdjur. Visste du att i princip alla tamkatter härstammar antingen från Egypten eller från området kring Turkiet och Irak? Troligen började katterna leva med oss människor när vi blev jordbrukare, då vår nya livsstil även drog till sig gnagare och andra skadedjur. Människa och katt hade nytta av att leva tillsammans – katten fick skydd och hade maten tillgänglig och vi fick hjälp med att hålla efter skadedjur. Sedan dess är katten en av våra mest kära fyrfota vänner. Även i dag finns det katter som jagar möss runt huset och i ladugården, men de flesta katter har vi bara som sällskap.

När man ska välja katt finns det mycket att fundera på. Ska det vara en innekatt eller utekatt, raskatt eller huskatt, vuxen katt eller kattunge? I texterna här på sidan hoppas vi kunna hjälpa dig i det valet genom att väga för- och nackdelar mot varandra och berätta lite fakta om katter.

Vill du ha tips på charmiga kattfilmer på Youtube och kanaler du kan följa eller vill du inspireras till lekar och aktiviteter med din katt? Vi hoppas att du hittar något matnyttigt bland inläggen på sidan.